De Spelacademie

Broekstraat 31
3384 Tienen (België)
Fysieke winkel
Online webshop
Speelruimte

Er was eens een leuk stadje op de grens met Leuven genaamd Tienen. Midden in het centrum lag een oude , verlaten school. Om deze school tijdelijk een andere bestemming te geven kwamen er allemaal lokaaltje vrij als pop-up stores. Manu en Elsbeth zagen dit als ideale kans om hun droom waar te maken. De droom van een eigen bakstenen spellenwinkel. En zo ontstond de spelacademie.

Naast een bakstenenwinkel investeerde ze ook in een overzichtelijke webshop. Ze besloten open te zijn op woensdag, vrijdag en zaterdag. Zo nu en dan ook een zondag. Op deze openingsdagen doen ze regelmatig een themamiddag. Dit kan enkel door hun georganiseerd zijn of in samenwerking met de lokale spellenclub dokapi. Zo proberen ze ook meer kinderen en jongeren samen met hun ouders aan het spelen te krijgen . Met een visie van neem even tijd voor gezellig samen zijn met een spel.

Wanneer je deze winkel binnenkomt wordt je heerlijk warm onthaald. Je krijgt niet het gevoel ik “moet” hier iets kopen , nee hier wil je iets kopen. Beide weten perfect aan te voelen welk genre van spel jij graag speelt of wat je best kan kopen als cadeautje. Hebben ze een spel liggen als demo , ze halen dit graag zonder morren uit om het uitgebreid uit te leggen en samen met jou te spelen. Het is een spellenwinkel voor jong en oud. De dagen dat de winkel open is ben je vrij om enkele spelletjes te gaan ontdekken en proberen. Vol verbazing, verwondering en enthousiasme vertellen ze je ook graag wat ze zelf aan het uittesten zijn en hoe ze deze spellen scoren.

Wat nog heel leuk is , is er een spel dat je graag zou willen hebben dat niet in de webshop of winkel staat. Geen moeite is te veel om te kijken of ze het kunnen vinden bij hun leveranciers. Maar helaas komt waarschijnlijk in mei een einde aan de huidige locatie. Volop zijn Manu en Elsbeth aan het zoeken, nadenken wat hun volgende stappen gaan zijn. 1 ding is al zeker , de webshop blijft bestaan. Persoonlijk hoop ik dat ze een ander pad kunnen vinden , het plezier van binnen te stappen in de magische wereld van spellen, deze te kunnen uitproberen en daarna te kopen geniet mijn persoonlijke voorkeur.

https://www.despelacademie.be