Spel - Samen spelen in Hasselt

Samen spelen in Hasselt

Onze mening op een leuke zondagmiddag op de spellenbeurs in Hasselt.

Review

1. Eerste indruk

We hadden ons voorgenomen om stipt om 10u op de beurs te zijn. Dit om de simpele reden: één van de enige beurzen in limburg, een editie met gratis inkom en eerlijke prijzen voor eten en drinken. Aangekomen was het al super druk. Parkeren was al in de zijstraten wat verder van de beurs. 

Door de drukte bij de standhouders, de toog voor drank en spijs en de demo-tafels in het midden van de eerste zaal voelde ik me even beklemd. Gelukkig had de organisatie alles wat verder opgedeeld en konden we rustig spelletjes uitproberen.

Dus algemene eerste indruk “een drukbezochte gezellige familiebeurs”. 

2. Standhouders

Er stonden over 3 ruimtes 4 standhouders verspreid. 2 met een groot algemeen assortiment en 2 met een iets specifieker aanbod. Voor ieder wat wils en bij sommige van de standhouders ook zeer scherpe prijzen!

Ze zijn allemaal heel vriendelijk en bieden de nodige uitleg bij het kiezen van een spel. Aangezien er ook beginnende spelers waren is het enkel een meerwaarde dat deze standhouders helpen in het selecteren van de juiste spellen en niet enkel denken aan hun inkomsten. Dus een pluimpje aan deze mensen.  Ook de klanttevredenheid dragen ze hoog in het vaandel. Een spel met beschadiging - wat beide partijen eerst niet zagen - werd zonder morren omgeruild. Dat is service.

3. Prototypes

Ook konden beginnende en verder gevorderde ontwikkelaars hun spel hier laten ontdekken. Er waren enkele leuke starters. Zo had je adventures in Neverland van Vicky Swers, The Warp, ....

Hopelijk hadden deze ontwikkelaars een productieve dag met veel feedback die ze kunnen gebruiken voor het optimaliseren van hun spel. De organisatie had deze groep mooi bij elkaar geplaatst op een rustige overloop. Hierdoor konden de testspelers rustig alle geheimen van deze spelletjes ontdekken.

4. Uitgevers

Een spellenbeurs is geen spellenbeurs zonder de aanwezigheid van enkele uitgevers. Elke uitgeverij had zowel een assortiment voor volwassen als zowel voor kinderen bij. Ook hadden de meeste wel bekwame gamesplainers bij. Wij hebben bijna bij elke stand wel een spel gespeeld. Sommige wat leuker dan de andere, maar alleszins hadden we een gezellige middag met veel nieuwe ontdekkingen.

5. Speelmogelijkheden

Je kon de prototypes testen, je kon spelen bij de uitgeverijen, ook de Limburgse weerwolven vereniging had een eigen stand om spelsessies te tonen. Maar er werd door enkele spelclubs ook de mogelijkheid geboden om in het centrale gedeelte andere spellen uit te proberen. Hier was het best wel aanschuiven geblazen bij enkele populaire spellen. Ook werd er door de organisatie een vrije speelruimte voorzien waar je je net gekochte spellen of een demo spel van de standhouders kan uitproberen.

Algemene conclusie: Het is geen Spiel of een grote beurs, maar het is wel een leuke plek voor met je gezin of vrienden spellen te ontdekken. Voor een kleine organisatie hebben deze mensen dit super gedaan.

Pluspunten

  • Familiaal
  • Knus en gezellig

Minpunten

  • Weinig parking
  • Overrompeling aan de standen

Foto's en sfeerbeelden

Auteur - Simone Verheyen Review geschreven door
- ⭐️ 8/10