Spel - Maak jij het beste leger ?

Maak jij het beste leger ?

Kan jij aan de hand van de kaarten het perfecte leger vormen om zo je tegenspeler zo snel mogelijk uit te schakelen? Probeer je kaarten zo strategisch mogelijk te gebruiken zodat jij als sterkste leger overeind blijft. Durf jij het aan ?

Review

De onderdelen

Het spel bestaat uit een kaartendeck en een ondergrond om de kaarten op de plaatsen. Deze ondergrond hebben wij niet gebruikt, dit om de simpele reden dat de papierenversie niet fijn is om op te spelen.

De kaarten zijn heel duidelijk omschreven waardoor je heel vlot weg bent met het spel. Je kan er voor kiezen deze kaarten te sleeven of om ze zo te laten. Dit is wat jij persoonlijk het liefste hebt. 

Het spel

Je gaat een leger bouwen van 3 op 3 kaarten. Van deze kaarten heb je in het midden van je veld je generaal liggen. Kies deze wijs want hij bepaalt een groot deel van je speltactiek.

Na het kiezen van je generaal ga je beurt per beurt je leger aanvullen, de ander aanvallen , je doden opruimen of speciale effecten gaan toepassen. Doorheen het spel werk je met cyclussen van 3 rondes en wisselt dan de startspeler. Dit geeft een extra dimensie en laat je vaak 3 a 5 stappen vooruit denken.

Daar de kaarten door tekst de mogelijke aanvallen gaan duidelijk maken is dit een spel dat zeer taalafhankelijk is.  De bedoeling is om als eerste de generaal te doden van de andere. Hiervoor moet je vaak de omliggende kaarten eerst vernietigen.

Het is een tactisch spel dat zich vlot speelt. Je kan het snel even boven halen als je zin hebt in een spel maar niet de tijd voor een langer , gecompliceerd spel.

Moeilijkheidsgraad 

Het spel is niet zo moeilijk en ingewikkeld. Door het afhankelijk zijn van taal kan het best pittig zijn (wij hebben de Engelse versie). Je moet zoals reeds aangegeven tactisch en snel zijn wil je de andere als eerste verslaan.

Conclusie

Het is een leuk spel om tussendoor te spelen. Een snel tactisch kaartspel voor als je weinig tijd hebt.

Pluspunten

  • Snel
  • Leuk design

Minpunten

  • De papierenspeelmat is niet fijn om op te spelen

Foto's en sfeerbeelden

  • 2 tot 2 spelers
  • Artiest: Meerdere (2)
  • Designer: D. Brad Talton, Jr.
  • Spelduur: 30 min.
  • Uitgeverij: GaGa Games
  • Uitgebracht in 2012
Boardgamegeek logo Bekijk Pixel tactics op
BoardgameGeek
Auteur - Simone Verheyen Review geschreven door
- ⭐️ 8/10

Pixel tactics kopen