Spel - Ben jij de populairste junk artiest?

Ben jij de populairste junk artiest?

Ga samen of ieder voor zich aan de slag om de meest succesvolle junkartiest te worden. Krijg jij na een aantal rondes de meeste fans ?

Review

De titel van het spel zegt het zelf, de bedoeling van dit spel is om junkart te maken. Aan de hand van de wisselende spelregels ga je ofwel alleen ofwel samen een kunstwerk bouwen.

Iedere stadskaart verwijst naar zijn eigen spelregels. Bij de ene stad ga je allemaal samen werken aan 1 kunstwerk , bij de andere werkt ieder apart. Ga je samen voor de overwinning of probeer je de andere te saboteren? 

1. De componenten

Het  spel bevat ofwel plastic stukken ofwel houten. Deze review is geschreven over de plastic versie. De bouwstukken zijn van goede kwaliteit en kunnen wel tegen een stootje. De fans die je kan verdienen met het vervolledigen van de opdracht zijn plastic muntjes. Deze hebben enkel een symbolische waarden, maar doordat deze zo dun zijn hebben ze voor mij geen meerwaarden en zou een scoreblok of scorebord leuker zijn. Ook wanneer je dit spel speelt met kinderen of gewoon zelf soms wat onhandig bent geraak je deze schijfjes makkelijk kwijt. 

2. De insert

De insert van dit spel is nutteloos in deze versie ( Ik kan enkel oordelen over de doos met plastic stukken.) omdat ze van karton is. Deze zou ik er zelf uithalen. Met een bakje of zakje voor de kaarten en de bouwstukken per kleur in een zakje kom je al een heel eind.

3. Het spel

Het spel is op zich heel makkelijk onder de knie te krijgen. Je moet gaan bouwen.

In dit spel heeft iedere ronde zijn eigen regels. Elke stad heeft zijn eigen manier van spelen, zijn eigen manier van puntenverdeling en een eigen manier van ronde-einde. Hierdoor moet je steeds de regels bij je houden. Je speelt stad per stad en kan zelf de duur van het spel bepalen. Wij speelden samen met mijn dochtertje reeksen van 4 a 5 steden.

4. Spelen met het hele gezin ?

Het spel leent zich er toe om het ook met kinderen te spelen. Mijn dochter van 6 vind het een super leuk spelletje. Zij beziet het als competitieve match tussen haar en ons. Maar het is veel meer dan enkel het spel. Het is een combinatie van spelen en leren voor de leeftijdscategorie 6-9 jaar. Vooral de fijne motoriek wordt hierdoor gestimuleerd. Het stapelen van de stukjes vraagt voorzichtigheid , behendigheid en een vaste hand. Dit zijn dingen die voor kinderen door dit spel ideaal aan te leren zijn.

Pluspunten

 • Vlot te spelen
 • Goed voor de motoriek

Minpunten

 • Je moet steeds de regels bij je hebben liggen.
 • Insert van de gewone versie is niet goed.
 • De muntjes die de puntentelling moeten voorstellen, zijn onhandig en snel te verliezen

Foto's en sfeerbeelden

 • 2 tot 6 spelers
 • Artiest: Meerdere (2)
 • Designer: Meerdere (2)
 • Spelduur: 30 min.
 • Uitgeverij: Hobby Japan
 • Uitgebracht in 2016
Boardgamegeek logo Bekijk Junkart op
BoardgameGeek
Auteur - Simone Verheyen Review geschreven door
- ⭐️ 6/10

Junkart kopen